Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii nu s-au grăbit: FDA dă abia acum aprobare completă vaccinului Pfizer, prima de acest gen

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA ar putea acorda luni aprobare completă vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech, scrie The New York Times. Mişcarea ar face din acesta primul vaccin Covid care va trece de la autorizarea de utilizare de urgenţă la aprobarea completă a FDA.

Aprobarea completă ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze, scrie mediafax.ro.

Consilierul medical principal al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, a declarat pentru Associated Press pe 8 august că speră că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, adăugând că aprobarea completă va conduce la o intensificare a vaccinării în multe companii şi instituţii.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi, deoarece cazurile Covid au crescut în toată ţara în ultimele săptămâni, iar unele au citat aprobarea completă a FDA ca parte a procesului decizional.

Pfizer şi BioNTech au început procesul de solicitare a autorizaţiei complete pentru vaccinul cu două doze în luna mai, după ce au primit autorizaţia de utilizare de urgenţă de la FDA în decembrie. Dacă este autorizat în mod oficial, vaccinul Pfizer ar rămâne disponibil pe piaţă după încheierea pandemiei, iar companiile vor putea promova vaccinul direct consumatorilor.

Companiile au anunţat pe 16 august că au început procesul de aprobare pentru a treia doză pentru persoanele complet vaccinate după transmiterea datelor studiilor clinice către FDA.

Un proces similar de autorizare este în desfăşurare şi în UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.