Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii presează Israelul să încheie un armistițiu cu Hamas

captura YouTube
Israel Gaza Ciseiordania

Preşedintele american Joe Biden i-a telefonat luni după-amiază premierului israelian Benjamin Netanyahu şi şi-a exprimat sprijinul pentru un armistiţiu, în condiţiile în care luptele dintre Israel şi Hamas au intrat în a doua săptămână, relatează Reuters preluat de agerpres.

”Preşedintele şi-a reiterat ferm sprijinul pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete nediscriminatorii. Preşedintele a salutat eforturile de abordare a violenţei intercomunitare şi de aducere a calmului la Ierusalim ”, potrivit unei transcrieri a apelului de la Casa Albă.

De asemenea, Biden a cerut Israelului să asigure protecţia civililor nevinovaţi în contextul conflictului.

”Cei doi lideri au discutat despre progresele operaţiunilor militare ale Israelului împotriva Hamas şi a altor grupări teroriste din Gaza”, a adăugat comunicatul.

Violenţele s-au intensificat weekendul trecut, Israelul efectuând duminică un atac aerian care a distrus mai multe case din Fâşia Gaza.

Atacul, cea mai mortal din acest conflict în curs, a ucis cel puţin 42 de persoane.

Între timp, peste 3.000 de rachete au bombardat oraşele israeliene.

Duminică, Netanyahu a apărat atacul aerian de sâmbătă, care a prăbuşit o distrus o clădire cu 12 etaje care adăpostea mass-media internaţională, invocând informaţii că Hamas folosea o parte din clădire pentru a planifica atacuri teroriste.

Netanyahu a spus că ocupanţii clădirii, care includeau Associated Press, radiodifuzorul Al-Jazeera şi alte agenţii media, au primit o notificare cu o oră înainte de a efectua atacul.

”Iată informaţiile pe care le aveam. [Este] un birou de informaţii pentru organizaţia teroristă palestiniană găzduit în acea clădire, care planifică şi organizează atacurile teroriste împotriva civililor israelieni. Deci, este o ţintă perfect legitimă”, a declarat Netanyahu pentru emisiunea “Face the Nation” de la CBS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.