Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii recunosc: Rusia a lovit Statul Islamic

Russia's president Vladimir Putin arrives in Mexico for G20 Summit

Americanii recunosc faptul că Rusia a lovit Statul Islamic.

Rusia a lansat 'un număr semnificativ de lovituri' asupra poziţiilor Statului Islamic la Raqa, fief al grupării jihadiste în nordul Siriei, a indicat marţi un oficial american, citat de Agerpres.

Ruşii i-au prevenit pe americani înainte de lansarea acestor operaţiuni, care ar fi implicat în special rachete trase de pe mare şi bombardiere cu rază lungă de acţiune.

Informaţii cu privire la aceste operaţiuni ale Rusiei au fost furnizate anterior de surse din Ministerul francez al Apărării, care au precizat, conform presei franceze, că rachetele lansate de marina rusă au fost trase din Marea Mediterană, trecând pentru prima dată pe deasupra Turciei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Moscova îşi va intensifica raidurile aeriene în Siria după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB) a confirmat că prăbuşirea avionului rus Airbus 321, la 31 octombrie în Egipt, tragedie soldată cu 224 de morţi, a fost provocată de un atentat cu bombă.

Şi Franţa a bombardat din nou, în noaptea de luni spre marţi, pentru a doua oară în ultimele 24 de ore, poziţiile grupării jihadiste la Raqa, distrugând un centru de comandă şi un centru de antrenamente.

Preşedintele François Hollande a avertizat că riposta Franţei va fi 'nemiloasă' după atentatele de vineri de la Paris, cele mai sângeroase comise vreodată pe teritoriul Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.