Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii salută decizia Beijingului privind cărbunele, dar cere eforturi în plus

poluare

Statele Unite au salutat miercuri decizia Chinei de a renunţa la construirea centralelor electrice pe cărbune în străinătate, însă au îndemnat autorităţile chineze să facă mai mult în ţara lor pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, notează AFP preluat de agerpres.

Preşedintele chinez Xi Jinping a făcut acest anunţ marţi în discursul pronunţat în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, o promisiune semnificativă salutată de ecologişti.

"Salutăm acest anunţ, dar considerăm, de asemenea, că trebuie făcut mai mult", le-a spus un responsabil american jurnaliştilor, în marja reuniunii Naţiunilor Unite la New York.

"Sperăm să aflăm mai multe despre măsurile suplimentare pe care le pot lua, în acest deceniu decisiv, pentru a reduce emisiile lor naţionale" de gaze cu efect de seră, a adăugat el, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit acestui responsabil, noile măsuri chineze ar permite ca lumea să se apropie de o traiectorie pentru a împiedica creşterea temperaturilor cu mult mai mult de 1,5 grade Celsius în raport cu nivelul pre-industrial, obiectivul ideal al acordului climatic de la Paris încheiat în 2015, dar care pare din ce în ce mai greu de atins.

Emisarul american pentru criza climatică, John Kerry, a estimat la începutul lunii septembrie, în cursul unei vizite în China, că dacă va continua construirea de centrale electrice pe cărbune în ţara asiatică există riscul anulării eforturilor globale de combatere a schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.