Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii se așteaptă la revolte după alegerile prezidențiale. Din magazine au dispărut armele și munițiile, iar imobilele sunt baricadate

amNewYork
magazine baricadate

În centrul Washingtonului, multe imobile au început miercuri să-şi baricadeze uşile şi vitrinele cu panouri, ca măsură de prevedere în perspectiva unor eventuale manifestaţii după seara alegerilor. În același timp reţeaua de supermarketuri Walmart a decis să retragă temporar de la vânzare armele şi muniţie.

Citește și: Alexandru Rafila, după explozia cazurilor de coronavirus: În maxim o lună s-ar putea dubla! Mortalitatea s-ar tripla, ca în Cehia

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a exprimat preocuparea în ce priveşte potenţiale violenţe în urma alegerilor care vor avea loc săptămâna viitoare în SUA, relatează AFP preluat de agerpres.

"Mă tem că există riscul unor tulburări civile în toată ţara, în condiţiile în care ţara noastră este atât de divizată şi va dura zile sau săptămâni ca rezultatele electorale să fie finalizate", a declarat Zuckerberg în cadrul unei conferinţe cu analişti privind rezultatele trimestriale ale companiei sale.

Pe fondul pandemiei şi al mobilizării alegătorilor pro sau contra lui Donald Trump, votul prin corespondenţă a explodat în SUA, ceea ce ar putea face ca numărarea voturilor să dureze mai mult decât de obicei.

În aceste condiţii, companii cum este Facebook "trebuie să facă mai mult decât oricând înainte" pentru a apăra încrederea în procesul electoral şi a împiedica folosirea platformelor de social media pentru a proclama victoria înainte de finalizarea procesului electoral sau pentru a instiga la violenţe stradale, a indicat Zuckerberg.

Acesta a amintit că pe platformele sociale din SUA este interzisă publicitatea pe subiecte sociale sau politice cât timp este necesar după închiderea birourilor de vot, pentru a reduce riscul de "confuzie sau abuzuri".

"Săptămâna viitoare va fi un test pentru Facebook", a admis Zuckerberg, a cărui companie este chemată să arate că a învăţat lecţiile lui 2016, când campanii masive de dezinformare, unele coordonate din Rusia, au folosit reţeaua sa socială pentru a difuza propagandă.

Remarcile lui Mark Zuckerberg vin în paralel cu decizia reţelei de supermarketuri Walmart de a retrage temporar de la vânzare armele şi muniţie, după recentele manifestaţii violente din Philadelphia şi în contextul tensiunilor politice care au degenerat în violenţe de mai multe ori în ultimele luni, în special în cursul manifestaţiilor legate de mişcarea "Black Lives Matter".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.