Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii vor evita meciuri și festivaluri până la descoperirea unui vaccin anti-COVID, potrivit unui sondaj

The Times
coronavirus vaccin

Cei mai mulţi americani spun că vor evita evenimentele sportive, concertele, mersul la cinema şi vizitele în parcuri de distracţii până la descoperirea unui vaccin eficient anti-COVID-19, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos/ Reuters, anunță MEDIAFAX.

Sondajul de opinie transmite un semnal negativ industriei sportului şi de divertisment, ce sperau să îşi reia activitatea după relaxarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Doar 40% dintre cei care mergeau frecvent la astfel de evenimente au spus că ar face acest lucru înainte de descoperirea unui vaccin eficient. Alţi 40% au indicat că ar fi dispuşi să aştepte, chiar dacă ar dura mai mult de un an să fie dezvoltat un vaccin eficient. Restul de 10% au spus că nu ştiu ce vor face sau că nu vor mai participa la astfel de evenimente niciodată.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

SUA se află pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate, cu peste 1 milion de bolnavi şi peste 56.000 de decese.

În prezent, la nivel mondial, se lucrează la peste o sută de vaccinuri, însă specialiştii spun că ar putea dura 18 luni până ce primul vaccin eficient va fi disponibil pe piaţă.

Doar 17% dintre adulţii americani au spus că vor participa la evenimentele sportive după ce vor fi reluate, în timp ce 26% au spus că mai degrabă vor aştepta dezvoltarea unui vaccin.

Însă, dintre cei care au participat la astfel de evenimente în ultimul an, 42% au spus că vor merge la meciuri după ce vor fi reluate, în timp ce 39% vor aştepta vaccinul.

59% dintre fanii sporturilor sunt de părere că, înainte de descoperirea unui vaccin, campionatele ar trebui să se desfăşoare fără public, în timp ce 33% nu au fost de acord cu acest fapt.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Rezultatele sondajului au mai arătat că doar 27% dintre respondenţi ar merge la un film, un concert sau un spectacol de teatru după redeschiderea spaţiilor de divertisment, în timp ce 32% au spus că ar aştepta vaccinul.

La nivel general, 55% dintre respondenţi au spus că evenimentele sportive şi de divertisment nu ar trebui să fie reluate înainte ca un vaccin să fie disponibil pe piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.