Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanul Grant Holloway a fost aproape să își bată propriul record mondial la 60 m garduri, în Franța

Grant Holloway

Americanul Grant Holloway, triplu campion mondial în proba de 110 m garduri, s-a apropiat de propriul record mondial la 60 m, sâmbătă seară, în cadrul reuniunii atletice internaţionale în sală de la Lievin (Franţa), informează AFP.

Neînvins la 60 m garduri de zece ani şi principalul cap de afiş al reuniunii, atletul american a trecut primul linia de sosire în 7 sec. 32/100, obţinând a 65-a victorie consecutivă pe această distanţă şi egalând a doua cea mai bună performanţă a sa din carieră. El s-a aflat, totodată, la trei sutimi de propriul său record mondial în sală.

Aclamat de cei 5.500 de spectatori, Holloway s-a pretat apoi la o şedinţă de selfie-uri alături de public, scrie agerpres.ro.

O altă vedetă a reuniunii de la Lievin, olandeza Femke Bol, a câştigat proba de 400 m în 49 sec. 63/100. Ea şi-a îmbunătăţit cea mai bună performanţă a sezonului, la o săptămână după rezultatul de 49 sec. 69/100 de la Metz, dar a ratat doborârea propriului record mondial în această probă - 49 sec. 26/100 (2023).

Cu trei săptămâni înaintea Campionatelor Mondiale în sală de la Glasgow (1-3 martie), cea mai mare reuniune atletică de iarnă a fost aproape de a consemna câteva recorduri mondiale.

În proba de 3.000 m feminin, etiopianca Gudaf Tsegay a fost la un pas să doboare recordul mondial în sală pe care îl deţine de zece ani compatrioata sa Genzebe Dibaba (8 min 16 sec. 60/100). Ea a trecut linia de sosire în 8 min. 17 sec. 11/100.

În proba de 3.000 m obstacole, etiopianul Lemecha Girma, recordmanul mondial al probei, a fost aproape să doboare cea mai bună performanţă mondială din istorie la 2.000 m în sală - care aparţine legendei Kenenisa Bekele (4 min 49 sec. 99/100) -, dar a terminat cursa în 4 min. 51 sec. 23/100.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.