Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amina Mohamed, fost ministru de externe, salută vizita președintelui Klaus Iohannis în Kenya

Amina Mohamed fost ministru de externe Kenya

Amina Mohamed, fost ministru de externe, salută vizita președintelui Klaus Iohannis în Kenya

Amina Mohamed, una dintre cele mai influente figuri politice de pe continentul african, fost ministru de externe în guvernul de la Nairobi, salută recenta vizită a președintelui Klaus Iohannis în Kenya.

Amina Mohamed a sublinat în declarația sa buna colaborare dintre România și Kenya și rolul de partener strategic pe care țara noastră îl joacă pentru Kenya.

Declarația completă: „Salut vizita istorică a Excelenței Sale Klaus Iohannis, președintele României, în Kenya!

România este un prieten vechi al țării noastre și un partener strategic. Colaborarea dintre cele două națiuni este pe cale să se intensifice și să devină mai puternică, datorită angajamentelor comune recente ale președintelui nostru, Excelența Sa William Ruto, și Excelența Sa domnul Klaus Iohannis.

Cooperarea dintre România și Kenya în domenii precum protecția mediului, protecția civilă, educație, digitalizare și energia verde ne va consolida parteneriatul și va aduce beneficii ambelor națiuni, poziționând Kenya ca un actor puternic în Africa de Est.

Am prieteni buni și parteneri de afaceri din România și sunt mai mult decât fericită să văd cum țările noastre găsesc un teren comun pentru dezvoltarea parteneriatelor strategice și colaborărilor de afaceri”.

Cu o diplomă în drept și studii la Oxford, Amina Mohamed are o carieră impresionantă în administrație și în politică, inclusiv ca ministru de externe, ministru al educației și reprezentant în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Amina Mohamed este una dintre cele mai influente femei din politica din Kenya și de pe continentul african, făcând parte din noua generație de lideri, cu o viziune deschisă către Occident, o relație strânsă cu Statele Unite ale Americii și o puternică implicare în promovarea drepturilor femeilor și ale copiilor.

Prin fundația care îi poartă numele, Amina Mohamed a inițiat programe care susțin femeile, tinerii și copii și care le oferă acestora acces la educație și oportunități pe piața muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.