Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amiralul Marinei SUA: China va invada Taiwanul mult mai devreme decât ne așteptăm

Mike Gilday

Amiralul Marinei SUA, Mike Gilday, a explicat faptul că toate acțiunile Chinei ne arată că vor invada Taiwanul mult mai devreme decât ne-am aștepta ”până și în cele mai pesimiste scenarii”.

"Nu este vorba doar de ceea ce spune președintele Xi, ci și de modul în care chinezii se comportă și de ceea ce fac. Și ceea ce am văzut în ultimii 20 de ani este că și-au îndeplinit fiecare promisiune pe care au făcut-o mai devreme decât au spus că o vor face", a spus Gilday când a fost întrebat despre așa-numita "fereastră Davidson", referindu-se la fostul șef al Comandamentului Indo-Pacific al SUA, amiralul Phil Davidson, care a declarat în fața Congresului în 2021 că China dorea să aibă capacitatea de a pune mâna pe Taiwan în următorii șase ani, informează USNI News.

"Când vorbim despre fereastra 2027, în mintea mea trebuie să fie o fereastră 2022 sau o potențială fereastră 2023. Nu pot să exclud asta. Nu intenționez deloc să fiu alarmist spunând acest lucru, doar că nu putem să ne dorim să eliminăm această posibilitate", a adăugat CNO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.