Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnesty International denunţă arestarea directorului său pentru Turcia

saymawaleh.com
amnesty international

Amnesty International a denunţat joi arestarea de către poliţia turcă, pe o insulă din largul Istanbulului, a directorului său pentru Turcia, împreună cu alţi militanţi pentru drepturilor omului şi a cerut eliberarea lor imediată, informează AFP preluat de agerpres.

Idil Eser, director al Amnesty International Turcia, a fost arestat miercuri cu alţi şapte militanţi la un atelier de instruire pentru management şi securitate informatică desfăşurat la Buyukada, a precizat ONG-ul de apărare a drepturilor omului într-un comunicat. 

Poliţia turcă nu a făcut niciun comentariu şi motivul pentru care aceste persoane au fost arestare nu este cunoscut, nici chiar locul unde ele sunt deţinute. 

"Suntem foarte afectaţi şi furioşi că unii dintre cei mai cunoscuţi apărători ai drepturilor omului în Turcia, dintre care directorul Amnesty International în ţară, au fost arestaţi fără niciun motiv", a insistat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty, într-un comunicat. 

"Ei trebuie eliberaţi imediat şi fără condiţii", a insistat el. 

Aceste arestări au avut loc la mai puţin de o lună după arestarea preşedintelui Amnesty în Turcia, Taner Kilic, pe bază unor "acuzaţii total nefondate" ce îl leagă de lovitura de stat eşuată din 15 iulie 2016, potrivit Amnesty International.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.