Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnesty International: Rebelii pro-ruși au EXECUTAT soldați ucraineni

ucraina

Organizația internațională susține că are probe privind executarea a patru militari ucraineni luați ostatici de către forțele rebele pro-ruse din estul Ucrainei, relatează BBC.

Martori oculari au declarat, pentru Amnesty International, că un soldat ucrainean a fost executat, de la mică distanță, de către un comandant separatist.

De asemenea, organizația internațională a intrat în posesia unor imagini video în care apar alți trei soldați ucraineni, mai întâi în captivitate, apoi decedați, la morgă, cadavrele lor prezentând răni de glonț în cap și zona torsului.

"Aceste cazuri trebuie investigate de urgență și autorii judecați în cadrul unor procese imparțiale, în instanțe recunoscute de către autorități", a declarat Denis Krivoșeev, directorul adjunct pentru Europa și Asia Centrală al Amnesty International.

Acuzațiile vin în contextul în care un lider separatist a recunoscut, pentru cotidianul ucrainean Kyiv Post, că el personal a ucis 15 soldați ucraineni luați ostatici de către rebelii pro-ruși. Iar un consilier al insurgenților din estul Ucrainei a declarat, anul trecut, pentru BBC că, într-o zonă din regiunile controlate de separatiști, au avut loc mai multe execuții pentru "prevenirea haosului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.