Videanu audiat în dosarul „Bica 2”

Autor: Politic Scan
Publicat: 15-10-2015 13:44

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, va fi audiat astăzi, 15 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care este acuzat că a intervenit la fosta șefă DIICOT, Alina Bica, pentru a scăpa de sechestrul pus pe acțiunile firmei sale.

Este vorba despre 80 de acțiuni deținute de către Adriean Videanu la SC Titan Mar SA, asupra cărora, în 2013, a fost pus sechestru asiguratoriu de către procurorul care a instrumentat cazul Romgaz, în care Videanu este cercetat alături de alte persoane pentru punerea în pericol a sistemului energetic național pe segmentul gazelor naturale și pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari, informează realitatea.net.

În februarie 2014, printr-o ordonanță, șefa DIICOT de atunci, Alina Bica, a ridicat sechestrul asigurator, facilitându-i astfel lui Videanu reintroducerea în circuitul economic al celor 80 de acțiuni. Astfel, spun procurorii, Videanu a avut posibilitatea de a înstrăina acțiunile respective către persoane interpuse și de a se sustrage astfel de la acoperirea prejudiciului constatat în dosarul Romgaz.

Sursa foto: Mediafax