Metroul ar putea fi gestionat de Primăria București

Autor: Politic Scan
Publicat: 21-10-2015 14:14

Ministerul Transporturilor vrea să mute Metrorex la Primăria Capitalei. Un gest aparent neinspirat, dacă e să ne luăm după modul în care este gestionată Regia Autonomă de Transport București.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat că se opune trecerii Metrorex în subordinea Consiliului General al Municipiului București.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Pieptea declară că Primăria nu poate să suporte subvenția de 80 de milioane de euro pe care o oferă în momentul de față Ministerul Transporturilor.

„Dacă s-ar adăuga și subvenția pe care o primește acum Metrorex de la Guvern, de circa 80 milioane euro anual, aproape 40% din bugetul orașului ar merge doar pe subvenții. Primăria ar deveni o instituție cu pronunțat caracter social și nu un promotor al dezvoltării durabile, cum ar trebui."

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat pe site un proiect de lege pentru consultare publică în care se spune:

„În termen de 1 an de la data publicării prezentei legi, METROREX S.A. Bucureşti trece din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Consiliului General al Municipiului București iar bunurile din domeniu public şi/sau privat al statului aflate în administrarea şi exploatarea Ministerului Transporturilor se transmit fără plată în domeniul public şi/sau privat al Municipiului București, prin hotărâre a Guvernului."