Trupa Vunk îi cere lui Iohannis coloană oficială pentru mersul la concerte

Autor: Politic Scan
Publicat: 22-10-2015 18:16

Demers inedit al Trupei Vunk: formația îi cere președintelui Klaus Iohannis aprobare pentru a beneficia de coloană oficială, ca să ajungă mai repede și mai confortabil la concerte. Ba mai mult, trupa își îndeamnă toți fanii să facă o solicitare similară, pentru că, potrivit modificărilor operate la legea SPP, orice cetățean are acest drept.

„Domnule Președinte, Vă rugăm să aprobați cererea noastră de a beneficia de coloană oficială pentru a ajunge mai rapid și mai confortabil la concerte. Și la cumpărături.  Dacă nu știați, orice cetățean are, mai nou, dreptul de a cere coloană oficială. Este timpul să călătorești ca un star. Cere și tu coloană oficială!”, au scris băieții de la Vunk pe Facebook.

Solicitarea lor vine după ce echipa de la Funky Citizens a observat o scăpare în Ordonanța de Urgență de modificare a  Legii 191/1998 privind Serviciul de Protecție și Pază (SPP), publicată ieri în Monitorul Oficial. Concret, articolul 14, alineatul 4 a fost modificat astfel:

„Cu aprobarea Consiliului Superior de Apărare a Țării, Serviciul de Protecție și Pază poate asigura protecție unor demnitari și foști demnitari, alții decât cei prevăzuți la alin. (2), precum și altor persoane, la cererea acestora.”.

Dată fiind această eroare legislativă, Funky Citizens își îndeamnă cititorii să ceară și ei coloană oficială:

„Noi credem că nu ar trebui să fie nicio diferență între un simplu cetățean și un președinte de partid, fie el și parlamentar. Așa că vă punem la dispoziție un model de cerere pentru CSAT, prin care să atragem atenția că abuzul de privilegii e o crimă! Descărcați modelul, completați-l cu datele dumneavoastră și trimiteți-l pe csat@presidency.ro.”.

Surse foto: Facebook/VunkOfficial, Funky Citizens