Cazul polițistului mort: sute de motocicliști îl vor comemora la locul accidentului

Autor: Politic Scan
Publicat: 24-10-2015 11:10

Sute de motocicliști sunt așteptați, în această seară, la ora 19, să participe la o acțiune comemorativă organizată pe bulevardul Stirbey Vodă, în locul în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în timp ce făcea parte din coloana oficială a viceprim-ministrului Gabriel Oprea.

Acțiunea este organizată de către Comunitatea Cluburilor Moto din România.

„La întâlnire poate participa orice motociclist, indiferent că poartă sau nu vestă, atâta timp cât respectă regulamentul ce se regăsește mai jos. Acțiunea nu este una de protest, ci una de comemorare, așadar participanții sunt rugați să se comporte ca atare.”, se precizează pe site-ul pemotoare.ro.

Potrivit sursei citate, motocicliştii vor aprinde lumânări şi vor ţine un moment de reculegere preţ de 10 minute, apoi se vor retrage în linişte.

„Cerem tuturor participanţilor respectarea normelor morale ce se impun la un astfel de eveniment nefericit.”, se mai arată pe site-ul citat.

Potrivit regulamentului acțiunii, pe bulevardul Ştirbey Voda se va parca „în spic” – cu roata spate la bordură. Deschizătorul de cale va ajunge până la aproximativ100 m de intersecţie pentru a lăsa loc necesar traficului să se desfăşoare în bune condiţii. Candelele se vor aprinde în locul gropii (acoperită ulterior), iar fiecare participant va purta pe brat o banderolă albă. Nu sunt acceptate motoarele turate, scandări sau acte de vandalism.