Ilie Sârbu este audiat la DNA

Autor: Politic Scan
Publicat: 26-10-2015 12:51

Fostul senator PSD Ilie Sârbu a fost citat, de DNA, în calitate de martor în dosarul lui Ioan Niculae. În același dosar, tot în calitate de martor, este audiat și fostul ministru democrat liberal Adriean Videanu.

Este vorba despre un dosar în care Ioan Niculae, patronul grupului S.C. INTERAGRO S.A., este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada 2008 – 2009, între S.C. INTERAGRO S.A. şi o altă societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-au desfăşurat mai multe tranzacţii comerciale ce au avut la bază prestaţii neexecutate, privind contractul încheiat în luna august 2008, în valoare de 10.000.000 de euro. Obiectul contractului a privit realizarea de materiale promoţionale (brelocuri, post-it-uri şi standuri) pentru S.C. Interagro S.A. de către firma respectivă.

La solicitarea lui Ioan Niculae, sumele de bani au fost “trecute” formal prin societatea respectivă, pentru ca ulterior, la indicaţiile acestuia, să fie externalizate într-o firmă de tip “off shore” din Insulele Virgine.