DNA a extins ancheta în cazul lui Sorin Oprescu - I-au fost sechestrate 2 imobile

Autor: Politic Scan
Publicat: 26-10-2015 13:55

Sorin Oprescu este anchetat pentru noi acuzații: spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional.

Procurorii DNA anunță că acuzațiile se adaugă la cele de luare de mită.

UPDATE: Totodată, DNA confirmă, printr-un comunicat de presă, sechestrul asupra unor imobile deținute de Sorin Oprescu.

În aceeași cauză s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în București, sectorul 1, cu o suprafață utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) și cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui Sorin Oprescu, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui Sorin Oprescu, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei. La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă.

Informația a fost lansată inițial de surse judiciare citate de Agerpres. Totodată, procurorii ar fi pus sechestru pe locuința fostului edil general, dar și pe cea a partenerei lui de viață.

Se pare că ar fi vorba de infracțiunile de spălare de bani și „grup organizat”. Sâmbătă, 25 octombrie Alexandru Chiciu, avocatul lui Oprescu, declara că anticipează o extindere a cercetărilor.

„Anticiparea este dată de faptul că, analizând evoluţia cauzei, am constatat o serie de acte pe care ei [anchetatorii] le-au făcut, paralele de acuzaţiile iniţiale.” a spus avocatul.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv la începutul lunii septembrie fiind acuzat de luare de mită. Potrivit acuzațiilor inițiale, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.