Guvernul din Republica Moldova, demis de Parlament

Autor: Politic Scan
Publicat: 29-10-2015 13:51

Guvernul Streleț din Republica Moldova a fost demis joi, 29 octombrie, în urma votului moțiunii de cenzură, care a fost inițiată de parlamentari din PSRM și PCRM.

UPDATE: Moțiunea de cenzură a trecut cu 65 de voturi pentru și 18 împotrivă. Numărul necesar de voturi era de 51. Guvernul condus de Valeriu Streleț era al patrulea format în 2015.

Premierul Valeriu Streleț s-a prezentat în Parlament și a prezentat date statistice despre situația din țară, scrie deschide.md.

Totodată, șeful Executivului a precizat că nu își dă demisia din proprie inițiativă. Asta după ce Marian Lupu a anunțat că partidului său votează moțiunea de cenzură dacă Valeriu Streleț nu demisionează.

Citește și Cine va forma noul guvern al Moldovei

În cursul zilei de miercuri presa din Moldova scria că fostul premier Iurie Leancă este în cărți pentru funcția de șef al Executivului.

Actuala coaliție de guvernare de la Chișinău — Alianța pentru Integrare Europeană (AIE-3) — este formată din PLDM, PL și PD. Aceasta a pierdut majoritatea în parlament după arestarea liderului PLDM, Vlad Filat, într-un răsunător scandal de corupție. Socialiștii și comuniștii, care au semnat împreună moțiunea împotriva guvernului Streleț, dețin împreună 44 de mandate. Pentru ca guvernul să fie demis este nevoie de 51 de voturi.

Sursa foto: deschide.md