Ovidiu Raețchi: Consilierii locali trebui să fie aleși pe baza criteriilor de integritate

Autor: Politic Scan
Publicat: 10-11-2015 11:14

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi militează pentru aplicarea criteriilor de integritate, ca metodă de curățare a clasei politice. Însă criteriile să fie aplicate pe bune, fără excepții sau cazuri ambigue, cât mai repede, dar mai ales la alegerile locale din 2016. Totodată el lansează o mare provocare.

Parlamentarul crede că la alegerile de anul viitor nu trebuie să se mai folosească tertipurile uzuale, ci să fie respectate o serie de reguli clare, care au fost cerute și de cetățenii care au ieșit în stradă în ultimele zile.

Astfel că, Ovidiu Raețchi militează pentru:

  • Politicieni fără dosare penale;

    Politicieni fără probleme de incompatibilitate;

    Politicieni fără afaceri cu statul și primăriile pe care vor sa le conducă;

    Un număr ridicat (30%, 50%) de tineri pe listele de consilieri locali.

Totodată, parlamentarul a precizat că în ceea ce îl privește, a cerut deja ca – în cazul validării pentru candidatura la funcția de primar al sectorul 5 din partea PNL – să se respecte aceste criterii.

”Din fericire, cazul meu e unul special, aproape tot leadershipul PNL sector 5 fiind compus din oameni foarte tineri (Cristian Olteanu, Bogdan Jelea, Marius Vintilă) care au stat departe de putere în acești ani. Acest proces va fi mai greu în zonele din “România profundă” unde mecanismele de schimbare generațională sunt mult mai sclerozate”, scrie deputatul.

Astfel că deputatul PNL îi provoacă pe colegii care se pregătesc pentru candidaturi să nu accepte să intre în competiție dacă lista consilierilor locali nu va fi realizată pe baza criteriilor de integritate.