PSD-UNPR, întâlnire la restaurant pentru a clarifica relația politică

Autor: Politic Scan
Publicat: 24-11-2015 13:49

Fosta coaliție de guvernare, care a susținut guvernul Ponta, pare să fie într-un  impas de când Guvernul a ajuns pe mâna lui Dacian Cioloș. După ce ALDE a declarat răspicat, prin vocile copreședinților Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, că este singurul partid de Opoziție, PSD și UNPR încearcă să redefinească statutul relației politice pe care o mai au sau nu.

Surse politice citate de Hotnews anunță că grupurile parlamentare reunite PSD-UNPR se întâlnesc marți, împreună cu Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, despre relația dintre cele două partide, inclusiv dacă vor candida pe liste comune sau nu la alegerile din 2016.

Discuția se va desfășura la un restaurant din București, de la ora 14:00. Pe de altă parte, surse politice din PSD au declarat pentru PoliticScan că social democrații vin pe poziții de forță la aceste negocieri, mai ales că zilele aceastea se decide ”soarta” primarului general interimar al Capitalei Ștefănel Marin Dan, acțiune menită să limiteze pretențiile UNPR.

Cât despre ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, 23 noiembrie, că sunt singurul partid din Opoziție.

„Le-am împărtășit punctul nostru de vedere cu privire la ce s-a întâmplat referitor la desemnarea unui prim-ministru tehnocrat și a unei formule guvernamentale din tehnocrați, care exced un cadru democratic și constituțional. Ne-am poziționat în mod clar și net ca partid de opoziție. Observăm în acest moment că suntem singurul partid de opoziție în România și lucrul acesta vreau să fie foarte bine înțeles. Nu am spus-o numai partenerilor noștri din Europa, o spunem și cetățenilor români”, a explicat copreședintele ALDE.