Papahagi răbufnește împotriva politicienilor și votanților

Autor: Politic Scan
Publicat: 27-11-2015 21:37

Într-o postare pe un cont de socializare, Adrian Papahagi, M10, răbufnește împotriva clasei politice.

”Vă plângeți de calitatea infectă a clasei politice. Vă plângeți că vă conduc agramați cu doctorate plagiate. Vreți o nouă clasă politică, vreți să se implice oameni tineri, bine educați, occidentalizați, patrioți, care nu fură. Când fac pasul, le dați în cap, nu îi sprijiniți.” scrie profesorul de la Cluj.

Papahagi deplânge soarta pe care au avut-o cîțiva colegi de generație cu o prestigioasă carieră universitară, marginalizați sau respinși de politicieni atunci când au făcut pasul într-un partid. De asemenea, el reproșează românilor apetența pentru figuri compromise, dar și pentru ”cadourile electorale”, aceasta fiind, crede el, cauza principală a calității oamenilor din partide la vârf.

”Ne-ați detestat. V-au puțit Baconschi, Funeriu, Preda, Paleologu, Neamțu. Aveți ce meritați: Tobă, Oprea, Calimente.” se plânge fondatorul M10, făcând aluzie la ultimul scandal de plagiat care îl vizează chiar pe actualul Ministru de Interne din cabinetul Cioloș.

Papahagi citează și dintr-o discuție în cerc restrâns cu fostul președinte Traian Băsescu:

”Cum ne-a explicat cinic Băsescu, înainte să-i spun definitiv adio: politica e pentru politicieni, intelectualii trebuie doar să dea strălucire partidelor. Prin politicieni înțelegea oameni ca Udrea și Florin Popescu. Și avea dreptate, în interiorul logicii lui.”

În postare, Papahagi își exprimă intenția de a mai face o ultimă încercare, la alegerile parlamentare din 2016,  când, probabil, va candida pe un loc eligibil.

Adrian Papahagi a fost membru PDL, dar a plecat din acest partid, odată cu mai mulți intelectuali grupați în jurul Monicăi Macovei, după ce aceasta a pierdut alegerile interne în partid în 2013. Ulterior, intelectualul clujean s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, dar pleacă și din această formațiune, după alegerile europarlamentare din 2014, și se alătură candidatei Monica Macovei la prezidențialele de la sfârșitul aceluiași an. Împreună cu Macovei, Papahagi fondează M10, un partid nou care pune în centrul mesajului lupta anti-corupție și reforma morală a societății.