John Kerry a ajuns în Rusia pentru discuții privind războiul din Siria

Autor: Politic Scan
Publicat: 15-12-2015 15:44

John Kerry, Secretarul de Stat al SUA, a ajuns la Moscova marți, 15 decembrie, pentru discuții în vederea găsirii unei viziuni comune a modului prin care războiul din Siria trebuie încheiat.

John Kerry va purta o discuție cu Sergei Lavrov, ministrul rus al Externelor, urmând ca mai târziu să aibă o întrevedere cu președintele Vladimir Putin.

„Cred că lumea are de câștigat atunci când două națiuni puternice, cu un trecut amplu în spate, au abilitatea de a se pune de acord pe teme de interes global ”, a declarat secretarul de stat, la începutul discuțiilor cu Sergei Lavrov, conform The Guardian.

La rândul său, ministrul rus al Externelor a declarat că este nevoie de o mai mare coordonare între forțele democratice, pentru a învinge terorismul.

Neînțelegerile dintre cele două mari puteri sunt însă departe de a putea fi încheiate. Pe de o parte, Rusia este unul dintre cei mai importanți aliați externi ai Siriei, mai precis a președintelui Bashar al-Assad. Statele Unite îl acuză pe Vladimir Putin că bombardamentele rusești din Siria au ca scop mai degrabă sprijinirea regimului Assad, decât combaterea Statului Islamic. La rândul lor, rușii susțin că soarta politică a președintelui Assad trebuie decisă de sirieni și nu de forțe străine.