Corpul de Control al prim-ministrului face verificări la Romsilva

Autor: Politic Scan
Publicat: 28-01-2016 16:34

Corpul de Control al prim-ministrului a început o serie de verificări la Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, după ce la finalul lunii noiembrie a anului trecut, Asociația Forestierilor din România (ASFOR) a cerut acest lucru Guvernului.

„Obiectivele controlului sunt: verificarea respectării dispozițiilor legale cu privire la organizarea și funcționarea entității controlate, verificarea respectării dispozițiilor legale și a reglementărilor interne cu privire la îndeplinirea atribuțiilor specifice, precum și alte aspecte relevante pentru acțiunea de control. Perioada supusă controlului este 1 ianuarie 2014 - prezent”, se arată în comunicatul Guvernului.

ASFOR atrăgea atenția la finalul anului trecut că potrivit legii, principala îndatorire a Romsilva este aceea de a administra și păzi pădurea, precum și de coordonare a programului anual de împădurire.

„În schimb, RNP Romsilva alege să desfășoare activități economice de exploatare și prelucrare a lemnului, activități care le sunt folositoare doar structurilor proprii și în mică măsură Statului și pădurii însăți”, se arată în comunicatul ASFOR din noiembrie 2015.