Geoană: Cioloș ne-a spus că nu își va asuma răspunderea și nici nu va da OUG pe legea electorală

Autor: Politic Scan
Publicat: 01-02-2016 14:38

Președintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, a declarat, la finalul discuției pe care a avut-o cu premierul Dacian CIoloș pe tema legii electorale, că prim-ministrul a confirmat că nu își va asuma răspunderea guvernamentală și nici nu va da un OUG pentru o astfel de modificare legislativă.

„Asistăm la o încercare a partidelor vechi de a opri apariția de noi partide. (...) Dacă va fi o modificare legislativă după 2016 va fi prea târziu, pentru că vechiul sistem se va reproduce în 2016”, a declarat Mircea Geoană.

Liderul PSRO a militat pentru votul electoral în două tururi pentru primari, despre care a spus că este o șansă pentru partidele mici, dar a subliniat că acest aspect este doar o mică parte dintr-un mare sistem care trebuie reformat.

„Am făcut o propunere: în secțiile de votare să fie reprezentanți de la toate partidele care depun liste complete”, a spus Geoană, care a explicat că, pentru a nu pune presiune financiară pe stat costurile necesare implementîrii unei astfel de măsuri ar trebui împărțite între partide.