Petrom ia în calcul scăderea numărului de angajați

Autor: Politic Scan
Publicat: 15-02-2016 14:29

Petrom ia în calcul scăderea numărului de proiecte și al angajaților, pentru a face față actualei perioade critice pe piața de petrol și gaze.

„Având în vedere evoluţiile pieţei, acest proces de analiză a proiectelor este continuu şi ar putea duce, printre alte măsuri avute în vedere, şi la reducerea numărului de salariaţi. Însă nu se poate vorbi de un obiectiv numeric, ci de unul calitativ, respectiv re­zilienţa companiei într-un mediu de piaţă nefavorabil, men­ţi­nând totodată deschise opţiunile pentru revenire, în cazul îm­bu­nă­tăţirii contextului de preţ”, au declarat reprezentanți Petrom pentru ZF.

Ca urmare a scăderii profitului OMV Petrom cu peste 50% în 2014 față de 2013, conducerea companiei anunțase o scădere între 20% și 35% a investițiilor pentru anul 2015. Joi, 18 februarie, Petrom își va anunța rezultatele financiare pentru anul trecut. ZF preconizează că rezultatele ar putea surprinde compania pe pierderi, lucru care s-ar întâmpla pentru prima oară de la privatizarea acesteia din anul 2004.