Ambasada SUA critică votul în cazurile Voicu și Păun

Autor: Politic Scan
Publicat: 18-02-2016 09:52

Ambasada SUA critică din nou votul din Camera Deputaților acordat în cazurile deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun precizând că ”reducerea corupției este esențială pentru dezvoltarea și securitatea României și nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară pentru a fi protejați indivizi de responsabilitate”.

"Deși nu comentăm cazuri individuale, un principiu de bază al democrației este că toți oamenii sunt egali în fața legii. Nu ar trebui să se abuzeze de imunitatea parlamentară pentru a-i proteja pe indivizi de responsabilitate. Investigațiile în cazurile de corupție ar trebui să fie lăsate să se desfășoare, astfel încât justiția să se poată realiza în mod corespunzător", se afirmă în poziția Ambasadei SUA transmisă Agerpres.

Miercuri, plenul Camerei Deputaților a respins cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării deputatului PSD Mădălin Voicu. În cazul deputatului Nicolae Păun, a fost aprobată reținerea, însă ulterior ședința Camerei a fost suspendată din lipsă de cvorum. A doua cerere pentru Păun, privind arestarea, va fi dezbătută și votată miercurea viitoare.