Gabriela Firea: Investitiile in spitale, prioritate zero!

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 21-05-2016 11:19

Gabriela Firea anunță că investițiile în spitale vor fi prioritatea zero a mandatului său la Primăria București. Firea promit că Spitalul de copii Victor Gomoiu va fi funcțional în mai puțin de un an dacă ajunge primar.

”Cunoaștem cu toții criza prin care trec spitalele din București și pericolele la care sunt expusi pacienții. E nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor. Dar, pînă atunci, trebuie să urnim lucrurile care se pot urni, să facem să se întample ceva azi.

Spitalul de copii Victor Gomoiu e singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani. Ridicat pe banii primăriei, adică ai bucureștenilor, spitalul e aproape gata, dar nu poate fi dat în folosință pentru că Primăria Capitalei și constructorul nu se înțeleg.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

500 de cadre medicale, dintre care 100 de medici, nu pot lucra în folosul copiilor din București, într-un spital modern, pentru că nu s-au găsit destulă responsabilitate și preocupare la Primăria Capitalei pentru a încheia negocierile.

Dacă voi fi primarul Bucureștiului, în trei luni promit să rezolv blocajul birocratic, așa încat, în următoarele opt luni, spitalul Victor Gomoiu să-și poată deschide ușile.

Copiii din București au nevoie urgentă de acest spital, iar eu promit că il vor avea.” e mesajul Gabrielei Firea