Tragedie pe mare: Cel puțin 100 de morți

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 26-05-2016 21:21
Actualizat: 26-05-2016 22:27

Supravieţuitorii naufragiului unei nave cu migranţi în largul coastelor Libiei, soldat conform primului bilanţ de miercuri cu cinci morţi, au evocat joi posibilitatea să fie de fapt circa o sută de victime, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), citată de AFP.

'Supravieţuitorii interogaţi de echipele noastre la debarcarea la Porto Empedocle (Sicilia) ne-au vorbit despre circa o sută de dispăruţi, rămaşi blocaţi în corpul navei', a declarat un reprezentant local al OIM.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

Conform declaraţiilor date de migranţi, pe navă s-ar fi aflat în total circa 650 de persoane, majoritatea marocani, o naţionalitate până în prezent rareori găsită printre migranţii care pornesc din Libia către Europa, proveniţi de obicei din Africa subsahariană.

Reprezentantul OIM a mai subliniat faptul că este de asemenea rar ca nave de mari dimensiuni, cum a fost aceasta, să plece de pe coastele Libiei, ţară marcată în continuare de haos politic şi militar, astfel de ambarcaţiuni provenind de regulă din Egipt, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor și o studentă au fost filmați făcând sex în sala de curs / VIDEO

Printre supravieţuitorii interogaţi de echipele OIM, pe lângă majoritatea formată din marocani, se mai regăsesc tunisieni, precum şi două familii siriene.