Bogdan Diaconu (PRU) l-a făcut mincinos la TVR pe Daniel Barbu (ALDE)

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 30-05-2016 00:31

Candidatul Partidului România Unită la Primăria București, Bogdan Diaconu, l-a făcut ”mincinos” în direct la dezbaterea TVR din această seară pe candidatul ALDE Daniel Barbu. Barbu nu a recunoscut inițial o declarație dată recent la RFI prin care spunea că nu ar da bani publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului decât dacă ar ajunge în situaţia să i se dărâme zidurile. Ulterior, Diaconu a citit declarația lui Barbu și l-a acuzat pe acesta de minciună, lansând o expresie foarte dură direct în fața candidatului ALDE:  ”Să te bată Dumnezeu!”. Diaconu și-a consolidat astfel postura de candidat apărător al credinței, argumentând că România are 90 la sută dintre cetățeni de religie ortodoxă și chemându-l pe Barbu ”să revină cu picioarele pe pământ”. Candidatul și președintele PRU a făcut și o paralelă între minciuna de care l-a acuzat pe Barbu și Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, acuzat recent de DNA de mărturie mincinoasă.

Nervos, Daniel Barbu a refuzat să le adreseze celorlalți întrebările care îi reveneau și s-a declarat nemulțumit de emisiune.

Candidatul Partidului România Unită a aruncat încă de la începutul emisiunii săgeți și spre Nicușor Dan și Cătălin Predoiu, născând un schimb de replici pe care moderatorii TVR care sperau la o emisiune liniștită s-au chinuit apoi să le gestioneze.

În final, Diaconu le-a cerut alegătorilor să fie chiar ei Vlad Țepeș pe 5 iunie votând Partidul România Unită, ceea ce ne arată că pe finalul campaniei mesajele electorale ale naționaliștilor se vor radicaliza.