Deputat PSD, condamnat pentru conflict de interese

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 31-05-2016 10:26
Actualizat: 31-05-2016 11:14

Deputata PSD Sonia Maria Draghici a fost condamnata definitiv de instanta suprema la sase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzata de conflict de interese pentru ca si-a angajat fiul la biroul sau parlamentar, acesta obtinând venituri de peste 48.000 de lei.

"Condamna pe inculpata Draghici Sonia Maria la pedeapsa de 6 luni închisoare. Aplica inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit. a) teza a II - a si lit. b) Cod penal anterior, în conditiile si pe durata prevazuta de art.71 Cod penal anterior. În baza art.81, 82 Cod penal anterior cu aplicarea art.5 Cod penal, suspenda conditionat executarea pedepsei principale pe un termen de încercare de 2 ani si 6 luni, stabilit conform dispozitiilor art. 82 Cod penal anterior", se arata în decizia instantei supreme, potrivit Mediafax.

Decizia luata de Înalta Curte de Casatie si Justitie vine dupa ce în prima instanta parlamentarul fusese condamnat la plata unei amenzi penale în cuantum de 2.000 de lei.

Deputatul PSD Sonia-Maria Draghici a fost trimis în judecata, în 10 iunie 2014. Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) o acuza pe Sonia Maria Draghici ca a propus angajarea fiului sau pe un post de expert în cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca al acestuia, pe o perioada determinata, din septembrie 2009 pâna la sfârsitul anului 2012.

În baza acestui contract, fiul deputatului ar fi obtinut venituri de 48.575 de lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie a început cercetarile în acest dosar ca urmare a sesizarii facute de Agentia Nationala de Integritate, în septembrie 2011.

ANI arata în sesizare ca deputatul Sonia Maria Draghici a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Doru Vladimir Draghici, în cadrul Biroului Parlamentar detinut în Circumscriptia electorala 5 Bihor.

Sonia Maria Draghici este deputat PSD din 2008, în decembrie 2012 aceasta câstigând al doilea mandat.