Doi judecători au fost sancţionaţi disciplinar cu suspendarea din funcţie pentru trei luni

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 01-06-2016 17:08

Doi judecători au fost sancţionaţi miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu suspendarea din funcţie pe o perioadă de trei luni, pentru abateri disciplinare.

 

"Secţia pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Agafiţei Ştefan, judecător în cadrul Judecătoriei Bacău, şi a doamnei Roman Liliana, judecător la Judecătoria Timişoara", se precizează într-un comunicat al CSM transmis Agerpres.

 

Potrivit sursei citate, judecătorul Ştefan Agafiţei a fost sancţionat pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă şi pentru lipsa totală a motivării hotărârilor judecătoreşti în condiţiile legii. În cazul Lilianei Roman, sancţiunea disciplinară a fost aplicată pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

 

"Hotărârile secţiei vor cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-au aplicat sancţiunile disciplinare menţionate (...). Acestea pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se mai arată în comunicatul CSM.