Guvernul discută miercuri proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 08-06-2016 06:23

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. 

Tot miercuri, Executivul ar putea aproba un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor a două victime ale accidentului aviatic produs pe 2 iunie în Republica Moldova. 

Pe agenda şedinţei săptămânale se află şi un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, dar şi două informări privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 2016, respectiv privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase în perioada 24 mai - 6 iunie. 

De asemenea, Guvernul va discuta miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 972/2015 privind aplicarea corecţiilor financiare solicitate de Comisia Europeană asupra cheltuielilor finanţate din cadrul axei prioritare 1 a programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice". 

În şedinţă, Executivul va lua în discuţie şi un proiect de hotărâre privind repartizarea pe judeţe a sumelor aprobate prin lege pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, precum şi metodologia de alocare a acestor sume unităţilor de învăţământ de masă, pentru anul 2016. 

Pe agenda şedinţei se află şi un memorandum cu tema "Demers al Comisarului pentru politică regională, Corina Creţu, privind situaţia a zece drumuri transfrontaliere, cofinanţate de Uniunea Europeană, amplasate la frontiera dintre România şi Ungaria". AGERPRES