El este criminalul care a împușcat 103 americani într-un club din SUA: Ce s-a aflat despre el

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 13-06-2016 18:30
Actualizat: 13-06-2016 19:48

Masacrul soldat cu 50 de morţi într-un club de noapte gay din Orlando, statul Florida (SUA), a fost comis de un "luptător al SI", a transmis duminică agenţia Amaq, apropiată grupării extremiste Statul Islamic (SI), scrie AFP.

"Atacul armat care a vizat un club pentru homosexuali din oraşul Orlando, în statul american Florida, făcând peste 100 de morţi şi răniţi, a fost executat de un luptător al Statului Islamic", a afirmat Amaq într-un scurt comunicat, citând "o sursă".

Citește și: DOLIU Tatăl unui căpitan de națională de la Euro 2016 a murit în timpul meciului

Potrivit presei americane, duminică în zori, atacatorul a sunat la 911 înainte de atac şi a jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic.

Agresorul a fost identificat de mass-media ca Omar Mateen, un cetăţean american de origine afgană, în vârstă de 29 de ani. El a acţionat singur şi a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia.

Citește și: Roxana Vancea nu se mai ascunde: Imagini EXPLICITE cu ea și o altă femeie / FOTO

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat ca "un act de teroare şi de ură" cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, soldat cu 50 de morţi şi 53 de răniţi.

Omar S. Mateen, presupusul autor al atacului armat dintr-un club de noapte gay soldat cu 50 de morţi la Orlando, în statul american Florida, a sunat la 911 înainte de atac şi a jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic, relatează NBC News pe Twitter, potrivit Reuters, informează agerpres.ro.

Citește și: Prezentatoare PRO TV, clipe de COȘMAR în spital: I-au aruncat cuvinte NEPERMISE

Într-o postare pe pagina sa de internet, MSNBC a transmis că Mateen a jurat credinţă liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi.

Cincizeci de persoane au fost ucise şi 53 rănite duminică într-un club gay din Orlando, în statul Florida, în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, au anunţat autorităţile, care au deschis o anchetă pentru 'terorism'.

Potrivit presei americane, suspectul ar fi Omar Seddique Mateen, un cetăţean american de origine afgană în vârstă de 29 de ani, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOC în fotbalul mondial: Brazilia a fost ELIMINATĂ de la Copa America din cauza arbitrilor / VIDEO