De ce trebuie să intre România în Schengen: Explicaţiile omului lui Dacian Cioloş

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 16-06-2016 16:14

Intrarea României în Spaţiul Schengen ar consolida capacitatea Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele externe, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Harlem Desir.

La rândul său, oficialul francez a arătat că problema aderării la Schengen apare într-un context dificil, precizând că acest spaţiu a fost pus sub semnul întrebării de criza migranţilor şi de atentatele teroriste. "Sperăm să putem să facem să avanseze Spaţiul Schengen şi să creăm condiţiile care să-i permită României să intre în Schengen", a adăugat Desir. El a mai spus că a vizitat joi dimineaţă Centrul Operaţional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră despre care a afirmat că este "foarte impresionant prin instrumentele pe care le foloseşte pentru a permite controlul frontierelor terestre, maritime şi aeriene ale României".

Cei doi oficiali vor merge joi după-amiază la Chişinău, având în vedere că România şi Franţa deţin copreşedinţia Centrului Operaţional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră, conform Agerpres.