Șefa CNA, explicații în fața judecătorilor

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 17-06-2016 07:51

Șefa CNA, Laura Georgescu,  ajunge în fața instantei. Aceasta este acuzata de abuz în serviciu. Procurorii susțin ca șefa Consiliului Național al Audiovizualului a revocat ilegal decizia de retragere a licenței unui post de televiziune. În același dosar, parlamentarul Viorel Hrebenciuc este acuzat ca și-a folosit influența pentru a-l ajuta pe Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, sa reobțină licența TV.

Anunț IMPORTANT: Tinerii români primesc case de la Guvern. Care sunt condițiile

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis-o în judecată pe şefa CNA în luna iulie. DNA a stabilit că Laura Georgescu a comis două infracţiuni de abuz în serviciu, dintre care una în formă continuată şi a instigat la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului a intervenit pentru a schimba decizia luată în cadrul uneia dintre şedinţe.

Astfel, l-a ajutat pe fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, să îşi păstreze licenţa TV, deşi încălcase legea audio-vizualului.

Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi un fost membru CNA au fost trimiși in judecată, în același dosar, relatează realitatea.net.