Investitorii pariază că Marea Britanie rămâne în UE

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 22-06-2016 11:07

Sondajele de opinie și cele din piețele financiare sunt extrem de strânse când vine vorba de rezultatul posibil al referendumului privind apartenenta Regatului Unit la UE, în ultima zi a campaniei pentru referendum.

Tot mai mulți bani au fost pariați pe tabara care susține ca Marea Britanie va ramâne în UE în ultima saptamâna, iar lira sterlina a crescut la maximul ultimelor cinci luni. Potrivit unui indice calculate de Oddschecker, șansa ca Marea Britanie sa iasa din UE a scazut la 26%, fața de 43% cât era pe 14 iunie.

Totuși, sondajele de opinie arata rezultate diferite. Este înca prea devreme pentru a spune cu certitudine ce tabara va ieși câștigatoare.

"Daca ne uitam la modul în care se tranzacționeaza lira, am spune ca votul pentru ramânerea Marii Britanii în UE deja s-a terminat cu un rezultat favorabil", a spus Joseph Capurso, strateg la Commonwealth Bank of Australia. "Sondajele sunt înca prea apropiate pentru a avea acest punct de vedere. Daca votul se va finaliza cu ieșirea Marii Britanii din UE, lira se va prabuși", a adaugat el, potrivit Mediafax.