Protest SPONTAN la rafinăria Petromidia

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 23-06-2016 11:56

Peste 300 de salariați ai rafinăriei Petromidia au refuzat, joi, să intre în tura de dimineață, declanșând un protest spontan pe platforma petrochimică de la Năvodari, pentru a susține solicitările sindicale de majorare a salariului.

Liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancău, a confirmat că salariații din schimbul 1 au refuzat să intre pe poarta rafinăriei, inițiind un protest spontan pe platforma din fața sediului administrativ, potrivit Agerpres.

Decizie RADICALĂ: Guvernul vrea să desființeze CNADNR


"Oamenii sunt supărați pentru că administrația a refuzat propunerile avansate de noi încă din noiembrie 2015, pentru majorarea salariului. Pe fondul creșterii productivității, a creșterii profitului, sindicatul a solicitat, noi am solicitat o creștere salarială de 13%, de la 1 ianuarie 2016, având în vedere că nu au mai fost acordate creșteri salariale reale din 2010. Oferta administrației KazMunayGas a fost o creștere salarială de 2-3%, adică 125 de lei la salariul brut, începând cu data de 1 octombrie. Am făcut apel la reluarea negocierilor, dar ultimul mesaj transmis de administrație a fost că oferta avansată va fi retrasă dacă nu încheiem rapid Contractul Colectiv de Muncă și astfel s-a ajuns la acest protest spontan", a declarat Tancău.

Liderul sindical a mai spus că, până la ora 10,00, salariații din schimbul de noapte vor continua producția și nu-și vor părăsi locurile de muncă, dar cei aflați în schimbul 3 nu pot să asigure continuitatea mai mult de 4 ore.