Încă doi torţionari, DECONSPIRAȚI, au fost dați pe mâna justiției

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 30-06-2016 12:12

Doi noi torţionari au fost descoperiţi de cei de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Este vorba de Boştină D. Gheorghe, general-maior de securitate şi Petrescu Ventura Marian (Bonaventura), colonel.

Cei doi sunt acuzaţi că au provocat moartea a peste 200 de deţinuţi politici. Reprezentanţii Institutului au anunţat că vor să facă plângere la Parchet, relatează Realitatea tv.

Scandal la EVALUAREA NAȚIONALĂ: Un subiect a fost formulat greşit

Radu Preda, preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a afirmat că Institutul a cerut Parchetului să înceapă urmărirea penală în cazul celor doi pentru săvârşirea de crime împotriva umanităţii.

Clipe de GROAZĂ pentru Alina Petre. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a mers direct la Poliţie

Conform acestuia, deţinuţii politici au fost supuşi unui regim de exterminare.

De asemenea, preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului a afirmat că se lucrează împreună cu Parchetul pentru a constitui o bază de ADN-uri pentru a putea identifica rudele celor care au murit la Peridava.

Percheziții la locuința unui important lider PNL

IICCMER a anunțat în urmă cu trei ani că, treptat, va face publică lista torționarilor din perioada comunistă. Până acum au fost date publicității cinci astfel de nume.