Primele rezultate ale alegerilor legislative din Australia

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 02-07-2016 11:55
Actualizat: 02-07-2016 11:57

Primele sondaje realizate sâmbătă la ieşirea de la urnele de vot în cadrul scrutinului legislativ din Australia atestă o cursă foarte strânsă între tabăra conservatorului Malcolm Turnbull şi cea a laburistului Bill Shorten, informează AFP.

Potrivit unui sondaj al Channel Nine realizat în 25 de circumscripţii care nu sunt considerate favorabile uneia sau alteia dintre tabere, coaliţia conservatoare a premierului şi tabăra laburistă au primit câte 50% din voturi.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

Această anchetă prezice, de asemenea, că laburiştii ar putea câştiga opt sau nouă locuri în camera inferioară a parlamentului, ceea ce nu ar fi totuşi suficient pentru a le fi asigurată majoritatea necesară de 76 de locuri.

Un sondaj al Sky News prezice victoria pentru Malcolm Turnbull, cu 62% dintre alegători care estimează că el va câştiga, comparativ cu numai 19% care îl dau învingător pe Shorten.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

Aceste sondaje au fost realizate înainte de încheierea scrutinului.

Circa 15,6 milioane de alegători australieni au votat pentru a-i alege pe cei 150 de membri ai Camerei reprezentanţilor şi 76 de senatori. Majoritatea birourilor de vot au fost închise la orele 08:00 GMT, altele urmează să se închidă cu două ore mai târziu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum îl lăuda academicianul Solomon Marcus pe Marius Bostan, ministrul care i-a numit imbecili pe profesori