MĂCEL în Siria după bombardamente ale regimului: Zeci de victime

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 02-07-2016 13:43
Actualizat: 02-07-2016 14:43

Cel puţin 20 de persoane, printre care doi lucrători medicali, au fost ucise sâmbătă în bombardamente ale regimului împotriva unei localităţi din apropierea Damascului, unde unul dintre piloţii săi a fost capturat şi ucis de către rebeli islamişti, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Vineri, armata siriană a acuzat puternica grupare rebelă islamistă Jaysh al-Islam de capturarea şi uciderea unuia dintre piloţii săi, cu câteva ore după ce avionul acestuia a fost doborât în apropiere de localitatea Jairoud, vizată sâmbătă de raiduri aeriene şi bombardamente de artilerie.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

"Armata regimului a efectuat bombardamente şi tiruri de artilerie asupra Jairoud", la 60 de kilometri nord-est de capitala siriană, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. "Douăzeci de persoane au fost ucise, printre care doi membri ai corpului medical, şi zeci de persoane au fost rănite", a declarat Rahman, fără a preciza dacă toate victimele erau civili sau dacă printre acestea erau şi rebeli.

Jaysh al-Islam a anunţat vineri că l-a capturat pe pilot după ce a doborât avionului la bordului căruia se afla acesta. Purtătorul de cuvânt al grupării, Islam Allouche, a postat apoi pe contul său de Twitter o fotografie a ofiţerului zăcând pe pământ, cu o gaură în ceafă, acuzând un jihadist al Frontului al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, de uciderea lui, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români