BREXIT: Marea Britanie NU va părăsi Uniunea Europeană

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 05-07-2016 12:09

Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană, este declarația ministrului austriac al Finanţelor, Hans Jörg Schelling, citat de presa germană.

"Marea Britanie va rămâne membră a Uniunii Europene", în pofida rezultatului referendumului din 23 iunie, a declarat Hans Jörg Schelling, într-un interviu acordat publicaţiei economice germane Handelsblatt.

Lovitură GREA pentru un baron local: Rămâne în spatele gratiilor

"În următorii cinci ani, Uniunea Europeană va avea în continuare 28 de state membre", a spus Schelling, notând că efectele referendumului asupra companiilor şi pieţelor financiare au şocat Marea Britanie.

INCREDIBIL Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, trăiește modest. În ce zonă a Capitalei locuiește

"Tendinţele companiilor de a se muta în Uniunea Europeană reprezintă un semnal de alarmă pentru Marea Britanie în sensul de a nu ieşi din Uniunea Europeană", subliniază Schelling.

În opinia ministrului austriac al Finanţelor, Marea Britanie poate alege să nu activeze procedura de părăsire a Uniunii Europene.

"Un alt model ar putea fi organizarea unui alt referendum, privind o rămânere parţială a Marii Britanii în UE. Adică Anglia să iasă din UE, dar Scoţia să rămână în blocul comunitar", a subliniat oficialul austriac, conform site-ului DiePresse.com, citat de Revista Capital.