Fost ministru al Educației îi face praf pe Nicușor Dan 'profesorul de matematică'

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 07-07-2016 17:17
Actualizat: 09-07-2016 09:25

Fostul candidat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, care este doctor în matematică, a rezolvat subiectele de la Bacalaureat, însă fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a remarcat faptul că Nicușor Dan nu deține noțiuni elementare în acest domeniu.

Citește și: Nicușor Dan, în fața subiectelor de BAC de la matematică: Cât TIMP i-a luat să le REZOLVE

”Am văzut în materialul din presă doar subiectul pe care a încercat să îl rezolve și mi-a atras atenția faptul că nu știe că la ecuația aceea logaritmică doar se face egalitatea, fără să pună condițiile de existență a logaritmului, ceea ce e banal din punctul meu de vedere. Putea să facă asta un elev de clasa a X-a. La celălalt exercițiu, a avut o demonstrație foarte lungă, când ar fi trebuit aplicată o simplă formulă sin de A minus sin de B, adică, din punctul meu de vedere, nu lua punctajul maxim la subiectul I, pentru că nepunând condițiile de existență a logaritmului, nu lua punctajul maxim la exercițiu, iar la celălalt exercițiu, era destul de simplă ecuația trigonometrică, nu trebuia complicată așa cum a făcut dumnealui.

Nu știu, dar chestiunea cu existența logaritmului este o problemă banală. Să faci o demonstrație a unei ecuații logaritmice fără să te uiți la condițiile de existență este o greșeală impardonabilă, din punctul meu de vedere”, a declarat Liviu Pop, pentru STIRIPESURSE.RO.