Zeci de PERCHEZIȚII în București și trei județe. Prejudiciu de milioane

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 11-07-2016 08:48

Poliţiştii bucureşteni efectuează, luni, 35 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Prahova şi pun în aplicare mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu materiale de construcţii, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei. 

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 - 2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) a mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă', s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale", informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). 

Prejudiciul total adus bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 8.800.000 lei. 

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. 

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.