SUTE de MII de E-MAILURI ale guvernului turc au fost publicate de WikiLeaks. La ce fac referire

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 20-07-2016 07:27

Site-ul WikiLeaks a publicat marţi sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) la putere în Turcia, informează agenţia DPA. 

Organizaţia lui Julian Assange, cunoscută pentru faptul că a publicat numeroase documente confidenţiale ale guvernului SUA şi al cărei slogan este "deschidem guvernele", a postat pe Twitter un link către o bază de date despre care afirmă că ar conţine un total de 294.548 de e-mailuri şi "multe mii" de ataşamente de la 762 de adrese legate de domeniul AKP, akparti.org.tr. 

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate în principal pentru "gestionarea problemelor cu lumea" şi nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizaţia pe site-ul său.

Boris Johnson s-a SUCIT într-o săptămână: Ce propunere are pentru omologii americani și europeni


Cel mai recent mesaj a fost trimis pe 6 iulie şi cel mai vechi datează din 2010. Materialul a fost obţinut cu o săptămână înainte de tentativa de lovitură de stat vineri, a declarat WikiLeaks

WikiLeaks a afirmat că a verificat materialul şi sursa, clarificând faptul că sursa nu a avut nicio legătură cu "elementele din spatele tentativei de lovitură de stat sau cu un partid politic rival sau un stat", notează DPA. 

WikiLeaks a anunţat publicarea documentelor luni dimineaţă, dar apoi, mai târziu în timpul zilei, a postat mesaje pe Twitter afirmând că este ţinta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) şi că "perioada de timp sugerează" implicarea statului turc. 

Cu puţin timp înainte de publicarea documentelor, WikiLeaks a postat un mesaj declarând: "Se pare că noi am câştigat războiul nostru cibernetic de 24 de ore", anunţând publicarea lor, adaugă DPA, citat de agerpres.ro.