S-a stabilit prima CONFRUNTARE dintre Donald Trump şi Hillary Clinton: Locul ales e special

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 20-07-2016 19:06
Actualizat: 20-07-2016 20:42

Prima dezbatere televizată între candidaţii prezidenţiali din SUA, republicanul Donald Trump şi democrata Hillary Clinton, va avea loc pe 26 septembrie, la Universitatea Hofstra din Hempstead, statul New York, a anunţat marţi această instituţie, potrivit DPA.

Iniţial, dezbaterea era programată să se desfăşoare la Universitatea de stat Wright din Dayton, Ohio, însă aceasta s-a retras din cauza problemelor legate de asigurarea securităţii evenimentului, dar şi de costuri.

Citește și: Acesta e cel mai mare cimitir din lume / VIDEO

Universitatea Wright este o instituţie publică şi, spre deosebire de cele private, nu poate restricţiona accesul în campusul său, ceea ce ridică probleme suplimentare pentru asigurarea securităţii, a precizat instituţia, într-un comunicat.

Pe de altă parte, costurile evenimentului sunt estimate între 3 şi 8 milioane de dolari, fiind considerate 'descurajante' de universitatea din Ohio.

Citește și: STUDIU Multivitaminele în timpul sarcinii sunt inutile

Alte două dezbateri între Clinton şi Trump sunt programate înaintea scrutinului prezidenţial din 8 noiembrie, pe 9 octombrie în Saint-Louis, Missouri, şi pe 19 octombrie în Las Vegas, Nevada.

Dezbaterea între candidaţii la postul de vicepreşedinte va fi organizată pe 4 octombrie în Farmville, Virginia.

Citește și: Gonoreea va deveni rezistentă la orice antibiotic: Nu mai poate fi tratată