Măsuri dure în Germania după atentate: Va creşte numărul agenţilor de pază din trenuri şi gări

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 27-07-2016 19:35

Compania de transport feroviar din Germania a anunţat miercuri că va spori cu 500 numărul de agenţi de pază din trenuri şi gări în următorii ani, după atacul de săptămâna trecută în care un tânăr a rănit cu toporul patru pasageri, relatează Reuters. Directorul executiv al companiei Deutsche Bahn, Ruediger Grube, a declarat că operatorul de transport feroviar îşi va spori de asemenea cooperarea cu poliţia federală.

"Vom spori cooperarea în privinţa securităţii. Vom angaja 500 de agenţi de pază suplimentari în următorii ani", a precizat el. Noii angajaţi se vor adăuga celor 3.700 de agenţi de pază şi celor 5.000 de poliţişti federali care acţionează deja în trenuri şi gări, a mai spus Grube. Imediat după atacul de la 18 iulie dintr-un tren în apropiere de Wuerzburg, în sudul ţării, Deutsche Bahn a anunţat că va instala mai multe camere de filmat în trenuri şi gări.

Poliţia investighează în continuare trecutul refugiatului de 17 ani care a rănit patru turişti din Hong Kong în tren şi o localnică în timp ce încerca să fugă, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. Autorităţile au precizat că refugiatul, care este posibil să fi venit din Afganistan sau Pakistan, avea legături mai vechi cu grupări extremiste islamiste, anunţă Agerpres.