ATAC neobișnuit al Coreii de Nord asupra vecinilor din Sud

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 01-08-2016 17:18

Parchetul din Seul suspectează Coreea de Nord de piratarea unor conturi de e-mail a zeci de responsabili sud-coreeni în acest an, ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice atribuite Phenianului, a raportat luni agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citată de AFP.

Investigaţiile au arătat că au fost decriptate parolele de la e-mail-urile a 56 de persoane, printre care se aflau oficiali din ministerele Afacerilor Externe, Apărării şi Unificării, de către "un grup legat de Coreea de Nord" , indică Yonhap, citând Biroul suprem al parchetului sud-coreean.

Citește și: A fost AMENDAT pentru acest Porsche UNIC în lume / FOTO

Potrivit Yonhap, hackerii au creat 27 de site-uri de phishing (momeli, tehnici vizând , între altele, obţinerea de date personale ale victimelor), utilizând un server hosting gratuit în luna ianuarie.

Aceste site-uri au fost prezentate ca portaluri web operate de Ministerul Apărării, universităţi şi companii legate de apărare cu scopul de a sustrage parolele, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: Descoperire EPOCALĂ în lupta împotriva CANCERULUI: Condimentul care UCIDE boala

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a verifica dacă informaţii confidenţiale au fost divulgate.

Aceste informaţii intervin la doar câteva zile după ce poliţia de la Seul a declarat că Coreea de Nord a sustras date personale a peste 10 milioane de clienţi sud-coreeni ai unui centru comercial on-line sud-coreean Interpark.

Citește și: Care e cea mai mare durere pe care o poate suporta corpul uman

Agenţia Naţională a Poliţiei sud-coreene indicase joi că principala agenţie de spionaj a Nordului - Biroul General de Informaţii - s-ar afla la originea atacului în care aceleaşi coduri şi numere de identificare a adreselor de internet fuseseră utilizate anterior de către Coreea de Nord pentru atacuri online.

Tensiunile dintre cele două părţi ale peninsulei coreene sunt mari, după ce Phenianul a efectuat cel de-al patrulea său test nuclear în ianuarie, urmat de o serie de teste cu rachete balistice, titrează agerpres.ro.

Citește și: Un celebru revoluționar și politician aruncă BOMBA: Pokemon Go e opera unei civilizații necunoscute