Un cunoscut medic anchetat de DNA își recunoaște greșeala

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 03-08-2016 11:21

Fostul manager al Spitalului Sfântul Ioan recunoaşte acuzaţiile procurorilor DNA. Medicul Alexandru Ciocâlteu admite că a primit sponsorizări pentru a participa la anumite congrese sau pentru cărţi.

„Îmi recunosc această vină, dar este o vină, cred eu, pe care oamenii din lumea medicală o înțeleg”, a spus Alexandru Ciocâlteu.

Întrebat ce își reproșează, acesta a răspuns: „Nu trebuia să primesc anumite sponsorizări, care erau inutile pentru mine și care erau nelegate în niciun fel de activitatea spitalului. Erau legate de diverse plecări la congrese”.

Adrian Năstase a răbufnit: atac virulent la jurnalistul Radu Banciu

Cu toate acestea, medicul s-a prezentat în fața instanței miercuri dimineață, unde le-a cerut judecătorilor să-i ridice sechestrul pus pe imobilele deţinute şi pe conturi, relatează Antena3.

Erdogan, pus la punct: 'Acesta este statul de drept'

„Cer (ridicarea sechestrului) pe imobil. Asta e fost prima problemă. Eu nu am nici casă de vacanță, eu nu am nici vilă nu știu unde...stau într-un apartament. Am doar niște bani românești depuși în conturi românești”, a spus acesta.

La data de 24 iunie, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe foştii manageri ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti, Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, aceştia fiind cercetaţi pentru luare de mită.