Cel mai mare târg din Europa se închide din cauza teroriștilor

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 05-08-2016 15:51
Actualizat: 05-08-2016 15:52

Târgul de vechituri de la Lille, din nordul Franţei, unul dintre cele mai importante din Europa şi care era prevăzut să aibă loc în primul week-end din septembrie, a fost 'anulat' într-un context de temeri de atentat, a anunţat vineri primarul oraşului, Martine Aubry, citat de AFP.

'A menţine acest eveniment este o problemă de responsabilitate morală. Cred deci că trebuie să suspendăm târgul din 2016', a explicat Martine Aubry. În 2015, cel mai important târg de vechituri din Franţa a atras peste 2,5 milioane de vizitatori.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

'Am făcut cu adevărat totul' pentru a spori securitatea, 'dar există riscuri pe care nu reuşim să le reducem', a spus primarul socialist, precizând că 'este o decizie dureroasă'.

'La un moment dat, indiferent de pasiunile, convingerile noastre, trebuie să spunem stop unui model care este depăşit de exigenţele de securitate', a indicat la rândul său prefectul Michel Lalande, reprezentant al statului în regiune.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

Următorul târg de vechituri de la Lille trebuia să se desfăşoare în week-endul 3-4 septembrie, de sâmbătă, ora locală 14:00 (12:00 GMT), până duminică la ora 23:00 (21:00 GMT), fiind aşteptaţi să-şi vândă marfa 10.000 de comercianţi pe 100 km de trotuare.

Decizia de a suspenda târgul de vechituri de la Lille se adaugă anulării unei serii de evenimente festive deja anunţată după atentatul de la Nisa de la 14 iulie, care s-a soldat cu 85 de morţi şi 434 de răniţi, informează agerpres.ro.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală