Acuzații GRAVE la adresa cancelarului Angela Merkel: Se vorbește despre ȘANTAJ

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 08-08-2016 18:15

Eşecul cancelarului Angela Merkel în a condamna tentativa de lovitură de stat din Turcia şi insistenţa sa pentru acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia privind refugiaţii fac Germania 'susceptibilă de a fi şantajată' de Turcia, a declarat luni liderul grupului parlamentar al partidului Die Linke, Dietmar Bartsch, transmite DPA.

''Ceea ce se întâmplă în Turcia este total inacceptabil şi noi nu trebuie să acceptăm asta - altfel devenim susceptibili de şantaj. Vorbim despre drepturile fundamentale ale omului'', a spus Bartsch.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

''Erdogan va continua să limiteze libertăţile până când Germania va fi total incapabilă să ia măsuri'', a subliniat el.

Comentariile recente ale lui Merkel referitoare la măsurile luate de regimul Erdogan după tentativa de puci din 15 iulie au atras critici dure şi cereri de anulare a acordului UE-Turcia privind refugiaţii. De asemenea, mai mulţi politicieni germani au solicitat suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la forul comunitar.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Angela Merkel şi mai mulţi miniştri germani, printre care şeful diplomaţiei Frank-Walter Steinmeier, au susţinut însă că acordul respectiv este un instrument eficient pentru limitarea fluxului de migranţi dinspre Turcia către insulele greceşti din Marea Egee.

În primele două săptămâni după tentativa de puci din 15 iulie, peste 18.000 de persoane au fost plasate sub supraveghere în Turcia, dintre care circa 10.000 fac obiectul urmăririi penale şi au fost arestate preventiv, inclusiv jurnalişti, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat